ПОРАДИ

5 рецептів затишної осені

IMG_6315

1. Гарбуз

“Гарбуз в суп, гарбуз в сік, гарбуз до каші” – девіз моєї осені. Закликаю і вас звернути увагу на цей неймовірно корисний овоч. Так можливо в дитинстві, ви не були в захваті від бабусиної гарбузової каші, але ці часи позаду. Тепер ви можете змінювати правила, експериментувати з інгредієнтами й знайти свій власний улюблений рецепт. На ваш розсуд ділюся своїми фаворитами:

Суп-пюре з гарбузом: * один середній гарбуз, * невелика морква, * гілочка розмарину, * чашка молока, води та вершків, * сіль, перець, * гарбузове насіння та шпинат для подачі.

Отже, спочатку я нарізала овочі, до них в каструлю додала молоко, воду, сіль, перець і розмарин, варила все 35 хв. Потім дістала розмарин і подрібнила все це до однорідної маси за допомогою блендера, повільно вливаючи вершки. Прикрасила суп гарбузовим насінням і шпинатом, подавала до столу з житніми хлібцями.

2. Детокс день на соках

Не засмучуйтесь, якщо в вихідний день піде дощ і вам доведеться відкласти свою прогулянку. Адже, це прекрасний шанс залишитись вдома і провести “розвантажувальний день” для свого організму. Мій детокс-день на одному соку минулої неділі, після шашликів і глінтвейну пройшов на ура! Загальний принцип такого дня такий: організму не потрібно витрачати час на перероблювання “твердої” їжі й він використовує цю енергію на очищення накопичених токсинів.

Ми пили приблизно 400 мл свіжого соку кожні 2 години на протязі дня: о 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 та 20:00. В перервах можна також вживати мінеральну воду без газу. Методом проб і помилок ми з чоловіком все-таки вивели ідеальні формули соків (я в ролі експериментатора, а він – дегустатора):

Green Juice V1: * яблуко або груша, * шпинат, * м’ята, * лайм або лимон, * імбир, * паростки пшениці.

Green Juice V2: * огірок, * селера, * яблуко, * шпинат, * м’ята, * петрушка або базилік, * лайм.

Red Juice: * морква, * яблуко, * буряк, * лайм або лимон.

Gold Juice: * гарбуз, * морква, * лимон, * яблуко.

Як справжній естет, я розподілила соки за кольорами, щоб насолодитися не тільки їх смаком, але й апетитним виглядом. Дотримуйтеся тільки одного правила для красивого соку: не змішуйте червоні овочі з зеленими, щоб в результаті не пити коричневу рідину.

3. Глінтвейн

Вечеря без вина, що день без сонця, – подумала я і відкрила приховану пляшку червоного сухого з Іспанії. Порадувало, що в нашій мультиварці можна робити глінтвейн.

Тому далі, я з радістю додала до вина: * апельсин, * велике яблуко, нарізане шматочками, * мед, * 10 шт. гвоздики, * 4 шт. бад’яна, * 4 палички кориці.

Головними секретами вдалого глінтвейну є увага і терпіння. Увага знадобиться, для того, щоб не дати напою закипіти, а терпіння, щоб дати йому настоятися під кришкою близько 20 хв для більш насиченого смаку.

До речі, один мій друг (справжній фанат спецій і чаю) розповів, що у магазинах не завжди продається справжня кориця. Часто під її виглядом продають кору китайського коричневого дерева. Небезпека “фальшивої” кориці в тому, що вона містить ароматичну речовину, яке надає згубний вплив на організм. “Правильна” кориця виглядає так: світлий колір палички, а зрізи нагадують рулон папірусному паперу з тонкими й ламкими стінками.

4. Салат з грушею

Набридли звичайні салати з огірком та помідором? Спробуйте цей незвичний та смачний осінній салат з грушею.

Вам знадобиться: * куряче філе, * груша, * апельсин, * диня, * руккола та листя салату.

Та ягідна підливка зі смородинового варення для подачі.

5. Курка під соусом теріякі

На цей рецепт мене надихнув кіоск вуличної азіатської кухні за рогом. Якщо вам також набридла звичайна печена курка, спробуйте цієї осені додати східної гостроти до неї.

Вам знадобиться: * куряче філе, * соєвий соус, * корінь імбиру, * мед, * соняшникова олія, * бальзамічний оцет, * насіння кунжуту.

Спочатку підготуйте маринад для курки із соєвим соусом, тертим коріння імбиру, медом, бальзамічним оцтом та соняшниковою олією. М’ясо наріжте невеликими смужками й залийте маринадом на 1 годину, або довше. Потім вийміть курку з маринаду й обcмажте її до золотистого кольору. Додайте до курки маринад і тушкуйте на повільному вогні ще 5 хвилин. Готову страву посипте кунжутом. До речі, така курка ідеально смакує з рисом Басматі чи тонкою рисовою лапшою.

Смачного!

Photo: Olena D

 

Тобі також може сподобатись

0 Коментарів

Залишити коментар